Hoe ziet een werkdag bij Rispetto eruit:

Op deze werkdag is er eerst een kerkdienst en wordt er na deze kerkdienst begraven op een andere locatie. Je bent met 5 collega dragers en je wordt om 9:00 verwacht op een van de Rispetto locaties in jouw regio.

 

08:50
- Je gaat met de fiets of het openbaar vervoer naar de locatie waar Rispetto gevestigd is. Beide locaties (Amsterdam en Nijmegen) zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Ook bieden wij de mogelijkheid om je fiets binnen veilig op slot te zetten. (10 minuten)

 

Vanaf dit moment krijg je betaald!

 

9:00
- Op de verzamellocatie pak je de spullen die tijdens de dienst nodig zijn. Denk hierbij aan hoeden, handschoenen en een passende colbert of overjas in grijs of zwart. (10 minuten)

 

9:10
- Als alle spullen in de bus liggen vertrek je met je collega dragers naar de locatie van de uitvaart. De reistijd krijg je uiteraard betaald. (20 minuten)

 

9:30
- Eenmaal aangekomen bij de locatie waar de kerkdienst zal plaatsvinden, maak je jezelf gereed. Je zorgt dat je das goed zit, je doet je overjas aan en eventueel doe je ook je handschoenen aan. (5 minuten)

 

9:35
- Hierna is het tijd om de genodigden vriendelijk te ontvangen. Soms gaat dit gepaard met het uitdelen van liturgieboekjes. (15 minuten)

 

9:50
- Als de rouwauto bijna op locatie is, zal de hoofddrager dit aangeven. Jullie wachten de auto op en lopen vervolgens een stukje langs de auto mee naar de kerk. (5 minuten)

 

9:55
- Eenmaal aangekomen bij de kerk zullen jullie, indien er bloemen aanwezig zijn, deze naar binnen dragen en netjes voorin de kerk neerleggen. Vervolgens halen jullie de kist uit de rouwauto en schouderen jullie deze naar binnen. Het kan ook zijn dat jullie de kist niet hoeven schouderen, maar deze met een rijdende baar naar binnen begeleiden. (5 minuten)

 

10:00
- Nadat de kist naar binnen is gebracht, zal de dienst plaatsvinden. Hier zijn jullie niet bij aanwezig. Jullie kunnen gedurende de dienst, meestal 1 uur, in een aparte kamer wachten en koffiedrinken. De hoofddrager zal de dienst in de gaten houden en aangeven wanneer jullie de kerk weer binnengaan. (60 minuten)

 

11:00
- Aan het einde van de dienst delen jullie de bloemen uit aan de genodigden en begeleiden jullie de kist weer naar buiten. Dit kan wederom zowel op de schouder, als op een rijdende baar zijn. (5 minuten)

 

11:05
- Als de kist en de bloemen weer teruggeplaatst zijn in de rouwauto, rijden jullie alvast vooruit naar de begraafplaats. Hier wachten jullie de rouwauto op. Ook hier lopen jullie het laatste stukje mee met de auto. (10 minuten)

 

11:15
- Als alle genodigden hun auto’s hebben geparkeerd is het tijd om de kist uit de rouwauto te halen en op de schouder, of met de rijdende baar, te begeleiden naar het graf. (5 minuten)

 

11:20
- Als de kist netjes en gecontroleerd met je collega dragers op het graf is gezet, zorgen jullie ervoor dat alle bloemen worden aangenomen en rondom het graf worden neergelegd. Hierna maak je met je collega dragers een mooie erehaag voor alle genodigde en familieleden. (10 minuten)

 

11:30
- Tot slot rijden jullie weer terug naar een van de locaties van Rispetto. (30 minuten)