6 Dragers

Een van de mogelijkheden bij Rispetto is het inhuren van 6 dragers.

 

Onze dragers zijn op veel verschillende manieren inzetbaar. Niet alleen zullen zij de kist naar het graf dragen, maar ook zullen zij diverse andere taken op zich nemen om de uitvaart in goede banen te laten verlopen. 

 

Voor de dienst zorgen wij ervoor dat de gasten vriendelijk ontvangen worden. Wij wijzen hen op de condoleance registers en voorzien hen van een liturgieboekje. Vervolgens wachten wij de rouwauto op om de kist aan te nemen en deze op een baar naar de plek van de dienst te begeleiden. Als de dienst voorbij is, brengen wij de kist inclusief bijbehorende bloemen terug naar de rouwauto, waarna deze naar de plek van begraven of cremeren gebracht zal worden. 

Als de overledene begraven wordt, dan wachten wij bij de begraafplaats op de rouwauto. Hier zullen wij de overledene vervolgens op de rijdende baar naar de laatste rustplaats begeleiden. Na het afscheid van de familie, zullen wij de kist in het graf laten zakken. Wanneer dit gedaan is, zullen wij een erehaag vormen en de nabestaanden veel sterkte toewensen. 

 

De voorman zal de gehele dag nauw in contact staan met de uitvaartleider. Bij onvoorziene omstandigheden zal deze de dragers instrueren. 

 

Zes dragers mogen samen maximaal een totaalgewicht van 180 kilogram dragen. Schouderen wordt enkel vanaf 6 dragers gedaan. Gelieve contact op te nemen indien er meer dan 6 dragers benodigd zijn.

 

Mocht u benieuwd zijn naar de mogelijkheden, neem dan contact op via het contactformulier.